Едва 13% от жените се смятат за привлекателни

2012-04-24 21:14:00
Едва 13% от жените се смятат за привлекателни
Снимка: sxc.hu

Едва 13% от представителките на нежния пол се смятат за привлекателни, сочат резултатите от скорошно британско проучване, цитирани от в. “Telegraph”.

 

Оказва се, че огромна част от дамите имат снижена самооценка. Само една на всеки осем категорично може да заяви, че харесва себе си. 27% от жените твърдят, че самите те налагат най-голям натиск върху себе си относно външния си вид, 19% залагат на обществото, а 13% - на медиите.

 

 

Резултатите от проучването също така сочат, че самочувствието на 72% от представителките на нежния пол се базира на необходимостта да бъдат обичани. 53% се нуждаят от сериозна връзка, за да се чувстват привлекателни, 35% искат просто да харесват образа, който виждат в огледалото, 33% държат винаги да са във форма, а 31% се чувстват най-уверени, когато полагат системни грижи за себе си.

 

Почти половината от представителките на нежния пол повдигат самочувствието си, когато чуят комплимент по свой адрес. Едва една на всеки четири обаче признава, че достатъчно често й се случва да получава приятни коментари по повод на външния й вид.

 

Най-уверени в себе си се чувстват дамите на възраст между 25 и 29 години. С най-ниска самооценка пък са жените между 18 и 24 години и между 55 и 64 години.

Автор: Илиана

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
kayns
преди 12 години

Добро утро


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия